Рапърът Иван Динев-Устата е получил стотици съобщения със заплахи за живота му,

...
Рапърът Иван Динев-Устата е получил стотици съобщения със заплахи за живота му,
Коментари Харесай

Устата получил заплахи за живота си заради песен за Македония, търси помощ от ДАНС - Общество

Рапърът Иван Динев-Устата е получил стотици известия със закани за живота му, откакто разбуни духовете в югозападната ни съседка с песента си " Урок по история на Македония ".

На 14 февруари хип-хоп певецът публикува своята ария в жанр политическа ирония в обществените мрежи. В нея той пее, че Северна Македония " не е страна, а територия ", назовава я " провинция с огромни упоритости, отраснала в българските обичаи ". В песента си Устата определя македонският език " български акцент ".

В текста можете да чуете и изречения като: " Тая страна подарък направи я Георги Димитров на Югославия ",  " що не се дървите по този начин на сърбите " и " скоро май няма да си европейка, сѐди добродушно на аварийна пейка ". Накрая на песента си Устата споделя, че във вените на македонците " тече българска кръв " и по тази причина да бъдат " по-смирени ".

Резултатът от думите му е налице и стотиците заплашителни и обидни известия не стопират да валят. Вчера хип-хоп певецът е подал сигнал в полицията, само че документите по случая ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, съобщи Нова телевизия. 

По думите на Иван Динев въпросите, които му задали от полицията, били неуместни и явно случаят е отвън тяхната компетентност. Затова той решил да се обърне към по-висши институции. Устата заяви, че като актьор би трябвало да бъде под закрилата на свободата на словото.

" При състояние че думите ми са подкрепени от исторически обстоятелства, е неуместно да бъда заплашван, и то от жител от друга страна. Не знам дали това е интернационален проблем и по тази причина през днешния ден ще подам сигнал до ДАНС и Министерство на външните работи ", заяви Иван Динев-Устата. 

Той сподели още, че няма да се подаде на провокациите и че е напълно обикновено да показва и отстоява гражданската си позиция. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР